Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezelőfelület

2008.02.27
Státusz Ablak
  Innen leolvasható a karaktered neve élet (HP) mana (MP) és harc (CP) pontjai, tapasztalati szintje. Karaktered képességeit befolyásoló tényezőkről is itt kapsz visszajelzést. Karakteredet kijelölheted, ha erre az ablakra kattintasz, néhány varázslathoz szükség van erre.
Célpont ablak
  Ez az ablak csak akkor jelenik meg, ha van aktív célpont. Tartalmazza a célpont nevét és HP-ját. Ha a célpont egy másik játékos, akkor csak a neve látszik. Az ablak bal oldalán található egy kis nyíl erre kattintva további információkat tudhatunk meg a célpontról. Játékos karaktereknél itt olvashatjuk le a klánnevet és szövetséget, már ha tagja egynek. Szörnyeknél itt olvasható le a szörnyek tulajdonságai, gyengéik erőségük. Ha megakarod szüntetni a kijelölését egy célpontnak üsd le az "ESC" billentyűt vagy nyomjál rá az ablak jobb sarkában található "X" gombra, ezzel megszakítod az éppen folyamatban lévő varázslatot is.
Gyorsgomb sor (Hotkey bar)
  Tárgyak ikonjai az inventoryból (Tab), akció gombok az Akció Lapról (alt+c), aktív skill és varázslat ikonok, valamint makrók ikonjai helyezhetőek el itt, a gyorsabb használatot megkönnyítendő. 120 Gyorsgombot helyezhetsz el a 10 Hotkey bar-on összesen a drag & drop technikával. A kezelőfelületen egyszerre csak egy Hotkey bar látszik, a Hotkey bar szélén lévő két nyíllal lehet lapozni vagy az Alt+F1-F10 billentyűkombinációval. Az ikonok egyszerű kattintással vagy az F1-F12 billentyűkel aktivizálhatóak.
Chat ablak
  Ebben az ablakban olvashatóak a játékosok beszélgetései és a rendszerüzenetek. 5 külön álló ablakra van osztva melyek közt az All, Clan, Party, Trade, és Alliance fülekre kattintva válthatunk. A különböző chat szövegek, és funkcióik az alábbi táblázatban olvashatók.
 
Általánosasic Chat   Egyszerű beszélgetés a közelben lévő játékosokkal. Csak gépeld be a szöveget és üss entert.
Klán Chat Ha az üzenet elé egy "@" jelet teszel, akkor azt csak a klántársaid számára lesz látható, nem számít milyen messze vannak tőled.
Szövetség Chat Ha az üzenet elé egy "$" jelet teszel, akkor azt csak a szövetség tagjai számára lesz látható, nem számít milyen messze vannak tőled.
Parti Chat   Ha az üzenet elé egy "#" jelet teszel, akkor azt csak a parti társaid számára lesz látható, nem számít milyen messze vannak tőled.
Kereskedés Chat Kereskedelemmel kapcsolatos bejelentéseidet érdemes "+" jellel kezdened, ekkor az általános chat hatósugaránál nagyobb körzetben lesz olvasható, amit beírsz .
Privát Chat Magánbeszélgetéseket a macskakörömmel kell kezdeni majd a címzett karakter neve és utána az üzenet ("karakternév üzenet). Ez az üzenetet csak a célszemély fogja látni, mindegy hol tartózkodik a játékban. Már zajló párbeszéd esetén elég a " jelet beírni és a játék hozzáfűzi a célszemély karakternevét automatikusan .
Ordítás Üzeneteidet "!" jellel kezdve nagy körzetben mindenki megkapja.
A klán, szövetség, parti, és kereskedelemi chathez kiválasztva a megfelelő chat ablakot (clan, alliance, party, trade), a játék automatikusan kiteszi a kezdő karaktert, persze ezt kitörölheted, és használhatsz másikat, vagy egyiket se (vigyázz nehogy odaírj valamit ahova nem szeretnéd :)).

MSN Messenger

Lineage II-ben használhatod a népszerű MSN Messenger-t is. A fontosabb MSN funkciók játékon belül is elérhetőek. A free serverek többségén ez a funkció nem működik, vagy gyakori fagyást okoz.

Menüsor
 

Character Status - A karakter aktuális értékeit mutatja meg, itt található az Adat (status), Klán (clan), Akció (action), Képesség (Skill), Küldetés (Quest) Lap..

Inventory - Az aktuális felszerelést mutatja, és a "hátizsák" tartalmát. A hagyományos és quest tárgyak külön vannak választva egymástól.

Map – Megmutatja hol tartózkodik a karakter éppen a térképen. Ha engedélyezted a Küldetés lapon a célpont megjelöléseket, akkor azok is itt látszódnak. Offmod free serverek többségén ez a gomb még nem működik.

System - Megnyitja a rendszer ablakot.

Parti ablak
  Ez az ablak csak akkor látszik, ha tagja vagy egy partinak, itt láthatod a parti társaid kasztját, HP-ját és MP-jét, valamint státuszmódosítóikat (utóbbi Offmod free servereken nem működik). Ha rákattintasz valamelyikük nevére akkor automatikusan kijelöli őket látótávolságon belül, dupla klikkre hozzájuk szalad, jobb klikkre kijelöli a partitárs célpontját, dupla jobb klikkre meg is támadja azt a karaktered.
Iránytű
  Az iránytű segítségével láthatod éppen merre "nézel", hozzád viszonyítva hol áll a célpontod (piros pont), illetve a parti társaid (zöld pontok).
Tudásfája:

  • átalakult skill listák
  • C5-ös kasztváltók
Kezdőknek:

  • rövidítések a játékban.
 


 

A mappában található képek előnézete Lineage 2

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.